ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΦΤΑΣΕ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένες και αγαπημένοι και καλή Κυριακή σας εύχομαι! Μετά από αρκετό καιρό που έχω να σας παρουσιάσω κάποιο βιβλίο, σήμερα θα σας μιλήσω για ένα εξαιρετικό πόνημα, για μια θαυμάσια γραφή, από ένα μοναδικό στο είδος του και συγγραφέα και άνθρωπο, ο οποίος κατάφερε να φτάσει εκεί που έφτασε καθαρά με τις δικές του δυνάμεις και αξιοποιώντας το δυναμικό που είχε μέσα του,  κάτι που όλοι μπορούμε άλλωστε να κάνουμε. Και σας μιλάω για τον συγγραφέα και life coach Παναγιώτη Φάσσα και το εξαιρετικό, εξαιρετικό βιβλίο του "Από το μηδέν φτάσε όπου δεν μπορείς" των εκδόσεων Ιβίσκος, του Δεκεμβρίου του 2022, όπου έχει το καταπληκτικό δώρο να  περιέχει 8 δωρεάν βιντεοσκοπημένα σεμινάρια, μέσω Qr Code , για την πληρέστερη κατανόηση και την υποστήριξη των πρακτικών του.

Ποιος είναι όμως ο συγγραφέας του βιβλίου;

Ο Παναγιώτης Φάσσας έχει ως αποστολή του να βοηθά τους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν το δυναμικό τους και να πετύχουν τα όνειρά τους. Πιστεύει ακράδαντα πως όλοι μας, εάν το θελήσουμε, μπορούμε να αναπτυχθούμε σε προσωπικό επίπεδο και να βελτιώσουμε τις συνθήκες της ζωής μας, καθώς κι εκείνος κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του και να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα ξεκινώντας από το μηδέν, στρεφόμενος στην αυτοβελτίωση. Είναι ιδρυτής του Success Hype, εκπαιδευτής Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού και Coaching και πραγματοποιεί σεμινάρια, ομιλίες και εκπαιδεύσεις σε εταιρείες και ιδιώτες, αλλά και σε σχολεία, με σκοπό να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν και να πετύχουν τους στόχους τους. Πραγματοποίησε ομιλία στο tedxuniversityofpireous με τίτλο: "Όλα όσα χρειάζεσαι βρίσκονται ήδη μέσα σου" και συμμετέχει ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε μεγάλα συνέδρια που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα ακαδημαϊκών φορέων και μεγάλων επιχειρήσεων. 

Για ποιο πράγμα, όμως μας μιλά αυτό το πραγματικά όμορφο και χρήσιμο βιβλίο;

Μας μιλά, μεταξύ άλλων υπέροχων πραγμάτων, για ένα σύστημα επιτυχίας που αν το ακολουθήσουμε θα μας οδηγήσει σίγουρα στην τελική νίκη, στον τελικό μας προορισμό, στον τελικό μας στόχο!

Και ποιο είναι με δύο λόγια αυτό το σύστημα όπως περιγράφεται στο βιβλίο;

Αποτελείται από 6 πυλώνες:

-Όραμα: να ξέρεις πού θέλεις να πας.

-Αυτεπίγνωση: να ξέρεις πού βρίσκεσαι τώρα.

-Κίνητρο: να ξέρεις γιατί το θέλεις.

-Δράση: πρέπει να αναλάβεις δράση για να καλύψεις την απόσταση.

-Παρακολούθηση και αξιολόγηση: να παρακολουθείς συχνά την πρόοδο και την πορεία σου.

-Συμπεριφορική ευελιξία: να προσαρμόζεις την προσέγγισή σου μέχρι να πετύχεις.

Στο βιβλίο αναφέρεται ότι χωρίς στόχο δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία. Πως χρειαζόμαστε τρεις πηγές για να επιτύχουμε οποιονδήποτε στόχο: κίνητρο (τον τρίτο πυλώνα), ικανότητα και ευκαιρίες. Πώς θα τα αξιοποιήσουμε όλα αυτά από δω και στο εξής; Πρέπει να αναπτύξουμε τη συνήθεια να ρωτάμε τον εαυτό μας: "Τι θέλω και πώς θα ξέρω ότι το έχω πετύχει;"

Έτσι θα έχουμε στόχους στη ζωή μας και θα δουλεύουμε για κάτι  το οποίο μας προσφέρει νόημα, θετικά συναισθήματα και σκοπό .

Αν κάνουμε συχνά στον εαυτό μας ερωτήσεις όπως:

-Τι είναι σημαντικό για μένα;

-Τι θέλω και πώς θα ξέρω ότι το έχω πετύχει;

-Πού βρίσκομαι τώρα σε σχέση μ΄αυτό;

-Ποια είναι η πραγματικότητα;

-Ποιες πηγές χρειάζομαι και ποιες έχω στην κατοχή μου;

-Ποιο είναι το πιο εύκολο βήμα που μπορώ να κάνω για να πάω εκεί που θέλω;

-Τι μπορώ να ελέγξω;

-Ποιος μπορεί να με βοηθήσει;

-Πώς μπορώ να γίνω καλύτερος/η;

-Πώς μπορώ να αξιοποιήσω τα εμπόδια και τα προβλήματα προς όφελός μου;

-Ποιο είναι το μάθημα για εμένα;

Αυτές οι ερωτήσεις, όπως και πολλά πολλά άλλα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο στον τομέα του life coaching, θα μας βοηθήσουν να μετατρέψουμε τη ζωή μας σε αριστούργημα. Να οδηγηθούμε στην δική μας κορυφή. Αυτή που θέλει ο καθένας για τον εαυτό του. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως  όπως είπε ο Lao Tzu "Το ταξίδι των 1000 μιλίων, ξεκινάει με το πρώτο βήμα".  

Το βιβλίο αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης. Όσοι το αγοράσετε θα ανακαλύψετε μέσα ασκήσεις ενδυνάμωσης και αυτοοργάνωσης που θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ να βάλετε σε μια σειρά όσα σκέφτεστε, όσα νοιώθετε κι όσα συζητάτε τόσο με τον εαυτό σας, στους προσωπικούς σας διαλόγους, όσο και με τους άλλους γύρω σας. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε διαύγεια στον τρόπο σκέψης σας και να ξεκαθαρίσετε μέσα σας πολλά από τα όσα ήδη γνωρίζετε ή πιθανά έχετε διαβάσει αλλού. Είναι ευκολοδιάβαστο, ο λόγος του ρέει πολύ γρήγορα και απλά, είναι πολύ καλογραμμένο και δεν θα σας κουράσει καθόλου με δύσκολες και δυσνόητες έννοιες, κάθε άλλο. Αντίθετα μέσα από ένα πολύ όμορφο μονοπάτι με γλυκές και πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες θα σας γυρίσει ξανά πίσω στον εαυτό σας!

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα και σας αφήνω με ένα εξαιρετικό, εξαιρετικό quote από το βιβλίο που μου άρεσε πολύ:

Η πιο ισχυρή δύναμη στην ανθρώπινη προσωπικότητα είναι η ανάγκη μας να μένουμε συνεπείς με το πώς ορίζουμε τον εαυτό μας.

Tony Robbins

Ως την επόμενη φορά έχετε την αγάπη μου και καλή σας ανάγνωση!*

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο στον παρακάτω σύνδεσμο:

  https://iviskospublications.gr/product/apo-to-mhden/?wpam_id=23

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Βόλου Θεσσαλία, έντυπη και ηλεκτρονική, στις 4/6/2023.

Μπορείτε να βρείτε το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://e-thessalia.gr/apo-to-miden-ftase-opoy-den-mporeis/?fbclid=IwAR1_eKFC3cq3DfNDwH0BtLEKF74V5ccAVi3RBHzpdtAhLVK9acLOPB7FX78

 ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ – ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 5 Π.Μ. ROBIN SHARMA