ΕΥΤΥΧΙΑ




Η Ευτυχία είναι ελληνική δραματική βιογραφική ταινία του 2019, σε σκηνοθεσία ΄Αγγελου Φραντζή. Η ταινία ακολουθεί τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.  Πρωταγωνιστούν η Κάτια Γκουλιώνη, η οποία μάλιστα πήγε σχολείο στο Βόλο και η Καριοφυλλιά Καραμπέτη.
 Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα σε διαδοχικά φλάσμπακ κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την πρωταγωνίστρια. Η ταινία αρχίζει το 1922, με την Μικρασιατική Καταστροφή και την μετεγκατάσταση της Ευτυχίας μαζί με την μητέρα και τις κόρες της από το Αϊδίνιο στην Αθήνα. Στην Αθήνα την υποδέχεται ο άντρας της, Κώστας Νικολαΐδης, ένας πλούσιος άντρας με τον οποίο όμως δεν είναι ερωτευμένη.
Τότε αρχίζουν όλα. Η Ευτυχία αγαπά τις Τέχνες, το θέατρο και όπως χαρακτηριστικά λέει στη μητέρα της, η ζωή είναι εκεί έξω, έξω υπάρχουν θέατρα, τέχνες και ένα σωρό αλλά πράγματα και άνθρωποι και δεν είναι η ζωή κλεισμένη μέσα στο σπίτι. 
Η ταινία είναι η ιστορία της πρωτοπόρου Ελληνίδας στιχουργού με τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες στο λαϊκό τραγούδι. Πασίγνωστα κομμάτια όπως τα «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχ’ τε στο γυαλί φαρμάκι» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που έχει γράψει.

                                 
                                

                                            


Η ταινία έχει χιούμορ, έμπνευση, οι πρωταγωνίστριες παίζουν εξαιρετικά, ειδικά η Καριοφυλλιά Καραμπέτη που την υποδύεται σε μεγαλύτερη ηλικία έχει μια εσωτερικότητα και ακόμη και το σώμα της και οι κινήσεις της θυμίζουν την Ευτυχία.  Και οι δύο πρωταγωνίστριες μιλούν με το σώμα. Στη σκηνή που η Κάτια Γκουλιώνη κυνηγά την κόρη της Μαίρη στο πρώτο της σπίτι στην Αθήνα για να την πάρει να φύγουν με το μπουλούκι και κάποια στιγμή κουράζεται, σταματά και γυρίζει να κοιτάξει πίσω, στην κίνηση αυτή του σώματός της είναι ίδια η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Επίσης, ο τρόπος που καπνίζει η Καριοφυλλιά Καραμπέτη το ένα τσιγάρο μετά το άλλο δείχνει πόσο μέσα στο ρόλο βρίσκεται, καθώς η Καραμπέτη είναι φανατική αντικαπνίστρια. Αλλά και το υπόλοιπο καστ δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, δεύτερος σύζυγος της Ευτυχίας τον οποίο η Ευτυχία αγάπησε πάρα πολύ και αυτός την αγάπησε, είναι ιδιαίτερα τρυφερός και γλυκός.


                                                 

Η ταινία είναι μια βαθιά τρυφερή και αληθινή ταινία που μιλά για τις αγάπες, τα πάθη, τις εμπνεύσεις και τις δυσκολίες της στιχουργού. Είναι μια ταινία που θα σας συγκινήσει, θα τη δείτε ευχάριστα και θα περάσετε όμορφα δύο περίπου ώρες πέραν του γεγονότος ότι θα μάθετε πάρα πολλά πράγματα για τη ζωή αυτής της μεγάλης στιχουργού. Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.  

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας να είστε όλοι καλά και ν΄αγαπάτε την Τέχνη και τον Πολιτισμό!!
Την αγάπη μου!!💓💕💟💘💙💜💛

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 5 Π.Μ. ROBIN SHARMA