HAPPY MONEY του KEN HONDA




Χαρούμενα Χρήματα, Λυπημένα Χρήματα!! ΄Εχετε ξανακούσει αυτούς τους όρους; Θα τους βρείτε στο βιβλίο Happy money του Ken Honda που κυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Ιβίσκος, του Νο1 συγγραφέα προσωπικής ανάπτυξης της Ιαπωνίας. Ο Ken Honda είναι "γκουρού" του χρήματος και της ευτυχίας, συγγραφέας πολλών βιβλίων αυτοβελτίωσης στην Ιαπωνία, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 7.000.000 αντίτυπα. Σπούδασε Νομικά στο Waseda University του Τόκιο, αλλά ειδικεύτηκε στα οικονομικά καθώς σταδιοδρόμησε ως διευθύνων σύμβουλος πολλών επιχειρήσεων και ως επενδυτής. Τα κείμενά του συνδέουν τα οικονομικά με την αυτοβελτίωση, εστιάζοντας στην προσωπική οικονομική ευμάρεια και ευτυχία μέσω της βαθιάς αυτο-ανάλυσης. Ο Ken παρέχει συνεχόμενη υποστήριξη μέσω εκπαιδευτικών εργαστηρίων, επαγγελματικών σεμιναρίων και μαθημάτων δι’ αλληλογραφίας.


Τα Χαρούμενα Χρήματα με "Χ" κεφαλαίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συγγραφέας, είναι, για παράδειγμα, τα χρήματα που προσφέρουμε για να βοηθήσουμε έναν συγγενή μας που δυσκολεύεται ή τα χρήματα που συλλέγονται από την πώληση μπισκότων για ένα καταφύγιο αστέγων ή όταν λαμβάνουμε χρήματα για την εργασία ή τις υπηρεσίες από ικανοποιημένους πελάτες.
Από την άλλη τα Λυπημένα Χρήματα με "Λ" κεφαλαίο είναι, για παράδειγμα, τα χρήματα που ξοδεύουμε ή εισπράττουμε ως διατροφή μετά από ένα άσχημο διαζύγιο ή όταν εισπράττουμε ένα μισθό από ένα εργοδότη για μία εργασία που δεν μας αρέσει αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να εγκαταλείψουμε ή όταν εξοφλούμε απρόθυμα πιστωτικές κάρτες με τεράστια επιτόκια.
Πώς θα μετατρέψουμε τώρα τα Λυπημένα Χρήματα σε Χαρούμενα Χρήματα και θα είμαστε πάντα στη ροή αυτών σύμφωνα  με τον συγγραφέα και το βιβλίο;
Υπάρχουν πέντε τρόποι που μπορούμε να το κάνουμε αυτό.
-Πρώτα απ΄όλα να βγούμε από τη νοοτροπία της έλλειψης.
Η αντίληψη ότι δεν υπάρχουν αρκετά πράγματα στον κόσμο μάς κάνει να νοιώθουμε μικροί και λιγότερο γενναιόδωροι. Αν αποκτήσουμε μια νοοτροπία αφθονίας θ΄αρχίσουμε να βλέπουμε νέες προοπτικές, θα γίνουμε πιο δημιουργικοί και πιο ικανοί να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες της ζωής. Θ΄αφήσουμε ελεύθερο τον εαυτό μας να δημιουργήσει το πεπρωμένο του.
-Ας συγχωρήσουμε και ας γιατρέψουμε τις πληγές που έχουν δημιουργήσει τα χρήματα.
Σύμφωνα με το συγγραφέα, η στάση μας απέναντι στο χρήμα είναι κληρονομική. ΄Οπως συμπεριφέρονταν συνήθως οι γονείς μας αλλά και οι παππούδες μας και οι προπαππούδες μας έτσι συμπεριφερόμαστε και εμείς. Παρατηρήστε το στον περίγυρό σας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Και οι άνθρωποι αυτοί τα έχουν κληρονομήσει από τους δικούς τους προγόνους. Ας σπάσουμε τον κύκλο των Λυπημένων Χρημάτων συγχωρώντας τους άλλους και , εξίσου σπουδαίο, συγχωρώντας τον εαυτό μας για τα λάθη που έκανε.
-Ας ανακαλύψουμε τα ταλέντα μας και ας μπούμε στη ροή των Χαρούμενων Χρημάτων.
Ο καθένας από μας γεννιέται με συγκεκριμένα ταλέντα. Κάποιοι τ΄ανακαλύπτουν όσο είναι μικροί. ΄Αλλοι χρειάζονται χρόνο να τ΄αναζητήσουν.  ΄Οσο περισσότερο  αναπτύσσουμε τα ταλέντα μας και όσο περισσότερο τα μοιραζόμαστε τόσο περισσότερα Χαρούμενα Χρήματα θα προσελκύσουμε. Οι άνθρωποι που είναι πετυχημένοι σ΄όλους τους τομείς, οφείλουν την επιτυχία τους στην αγάπη τους για ό,τι κάνουν. 
-Ας εμπιστευθούμε τη ζωή.
Η εμπιστοσύνη και ο φόβος δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Μπορεί να υπάρξει ή το ένα ή το άλλο. Η εμπιστοσύνη είναι από τα μεγαλύτερα κομμάτια μιας κατάστασης χαρούμενης ύπαρξης.
-Και τέλος να λέμε συνεχώς Arigato ( Ευχαριστώ στα ιαπωνικά).
Οι άνθρωποι που εκτιμούν τη ζωή είναι πιο αρεστοί, πιο προσιτοί και πιο θελκτικοί. Ως αποτέλεσμα έλκουν όλων των ειδών τις ευκαιρίες στη ζωή τους. Η θετική ενέργεια της ευγνωμοσύνης  λειτουργεί υπέρ μας και προσελκύει περισσότερα χρήματα στη ζωή μας. ΄Αλλωστε arigato στην κυριολεξία θα πει "δύσκολο να υπάρξει"οπότε όταν λέμε arigato σε κάποιον  τον επαινούμε που κατάφερε μια τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη χειρονομία
Ο Ken Honda στο βιβλίο του προσπαθεί να μας μυήσει σε δύο όρους που δεν έχουμε ξανακούσει είναι η αλήθεια. Τα Χαρούμενα και τα Λυπημένα Χρήματα με κεφαλαία τα αρχικά τους γράμματα ίσως γιατί θέλει να δείξει τη σπουδαιότητα αυτών. Και τα συνδέει με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση γιατί, όπως όλοι οι μεγάλοι γκουρού λένε είτε είναι ο Robin Sharma είτε ο Tony Robbins ή ο Jim Rohn δεν μπορεί να υπάρξει αφθονία, στην προκειμένη περίπτωση υλική, αλλά το ίδιο ισχύει και για την πνευματική και την ψυχική, αν προηγουμένως δεν αποκτήσεις σαφή και βαθιά γνώση του εαυτού σου, δεν παλέψεις  με τους δαίμονες σου και δεν συμφιλιωθείς με τα σκοτάδια σου και τις πληγές σου. Και δεν θ΄αποκτήσεις σαφή και βαθιά γνώση του εαυτού σου και κατ΄επέκταση δεν θα μπεις στη ροή των Χαρούμενων Χρημάτων αν δεν ασχοληθείς με τον εαυτό σου, αν δεν τον αγαπήσεις , δεν τον φροντίσεις και αυτόν και τους γύρω σου. Το γνωστό "γνώθι σαυτόν" που πολλοί λένε ότι το έχει πει ο Πλάτωνας αλλά μάλλον αποδίδεται στον Χείλωνα Δαμαγήτου τον Λακεδαιμόνιο, έναν απ' τους επτά σοφούς.
Θα σας αφήσω με μια ερώτηση που θα σας εκπλήξει.
Πολλοί λένε: "Θέλω να γίνω εκατομμυριούχος". ΄Οπως, όμως, λέει ένας άλλος γκουρού της αυτοβελτίωσης, έλληνας αυτός, ο ΄Αγγελος Λάμπρου, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε με ειλικρίνεια  τον εαυτό σας "Θέλω να γίνω εκατομμυριούχος;" Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει.
Προμηθευτείτε το βιβλίο, όπως και η ερώτησή μου θα σας ξαφνιάσει πολύ όμορφα και ίσως κάποιοι αλλάξετε τη σχέση σας με τα χρήματα και τον εαυτό σας.  

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση σας χαιρετώ και σας εύχομαι ολόψυχα ν΄αγαπάτε την Τέχνη και τον Πολιτισμό!!!💏💘💗💥💟💞


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 5 Π.Μ. ROBIN SHARMA