ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 5 Π.Μ. ROBIN SHARMA

΄Ενας καλλιτέχνης και μία επιχειρηματίας συναντιούνται εντελώς τυχαία στο σεμινάριο ενός πολύ πετυχημένου γκουρού, του Γητευτή, και εκεί αρχίζουν όλα. Στο σεμινάριο θα συναντηθούν, επίσης, μ΄έναν τελείως εκκεντρικό τύπο που με μια πρώτη ματιά μοιάζει με άστεγο αλλά, όπως θ΄αποδειχθεί, είναι δισεκατομμυριούχος, ο οποίος θα γίνει ο μέντοράς τους. 
Ο Robin Sharma, ο γνωστός κι αγαπημένος, παγκοσμίως κορυφαίος σύμβουλος σχετικά με θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας των ηγετικών ικανοτήτων, που μεταξύ των άλλων βιβλίων του (Μια υπέροχη ζωή, Ηγέτης δίχως τίτλο, Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις) έχει γράψει τον "Μοναχό που πούλησε την Ferrari του", εκδ. Διόπτρα, το οποίο έχει μεταφραστεί σε εβδομήντα γλώσσες, προσπαθεί σ΄αυτό εδώ το βιβλίο του να μας μυήσει σε μία θεωρία και μία τεχνική που ο ίδιος εφαρμόζει και διδάσκει εδώ και 20 χρόνια στους διάσημους πελάτες του,  όπως η Microsoft, η Nike, η General Electric, η FedEx, η NASA και η BP αλλά και σε εκατομμύρια άλλους , λιγότερο διάσημους ανά τον κόσμο.
Και ποια είναι αυτή η τεχνική; Πώς να ξυπνάς κάθε πρωί ή τουλάχιστον πέντε μέρες την εβδομάδα στις 5 η ώρα το πρωί!!
Μέσα από κάποιες τεχνικές που παρουσιάζονται στο βιβλίο και αναλυτικά σχεδιαγράμματα μας δείχνει με πολύ ακριβή τρόπο, βήμα-βήμα θα έλεγα, πώς να κατακτάς το πρωινό  σου, τη μέρα σου, τη βδομάδα σου, το μήνα σου, το χρόνο σου και τελικά τη ζωή σου. Και όχι απλώς να γίνεσαι παγκόσμιος leader και να ηγείσαι στον τομέα σου αλλά να αποκτάς και μια βαθιά γνώση του εαυτού σου, μια συνειδητότητα και επίγνωση, ευεξία, πνευματικότητα, δημιουργικότητα, χαρά, αγάπη και πολλά άλλα βαθιά συναισθήματα. Οι  τέσσερεις εσωτερικές αυτοκρατορίες, όπως τις αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο, νοοτροπία (Mindset), καρδιοτροπία (Heartset) , υγειοτροπία (Healthset) και ψυχοτροπία (Soulset) οι οποίες , για να μπορέσεις να γνωρίσεις την τρομακτικά εμπνευσμένη δύναμη που κρύβεται μέσα σου, πρέπει να είναι καλοδουλεμένες με την πρωινή εξάσκηση.
Το βιβλίο μπαίνει βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή και αναλύει πολύ καλά τον τρόπο που αυτή λειτουργεί και εμπνέεται. Είναι όμως και ένα περιπετειώδες και ταξιδιάρικο βιβλίο, αφού μαζί του θα ταξιδέψετε στον εξωτικό Μαυρίκιο και θα κολυμπήσετε με τα δελφίνια, στη Ρώμη και στη Σκαλινάτα, θα κάνετε ποδηλατάδα σ΄έναν αμπελώνα στη Νότια Αφρική και θα βρεθείτε σε άλλα μέρη. 
Ακόμη έχει πολλά αποφθέγματα, όπως και ποίηση που το κάνει πολύ ενδιαφέρον, σοφιστικέ και τρυφερό. Σας παραθέτω εδώ τα πραγματικά λόγια του Μαχάτμα Γκάντι στο γνωστό απόφθεγμα "Να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο". Τα πραγματικά λόγια που είπε ο Γκάντι ήταν : "Αν μπορούσαμε ν΄  αλλάξουμε τον εαυτό μας, θ άλλαζαν και οι συνήθειες όλου του κόσμου. Καθώς αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του, αλλάζει κι η στάση του κόσμου απέναντί του. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να δούμε τι κάνουν οι άλλοι."
Εν κατακλείδι, σας συνιστώ να  διαβάσετε το βιβλίο. ΄Αλλωστε έχει πουλήσει 15.000.000 αντίτυπα  σε περισσότερες από 75 χώρες. Αυτό μόνο πρέπει να σας κεντρίσει την περιέργεια. Δεν χρειάζεται ν΄αποφασίσετε να ξυπνάτε στις 5π.μ. ΄Οσοι το κάνετε καλά κάνετε, όσοι δεν το κάνετε, πάλι καλά κάνετε. Τα γούστα είναι προσωπική υπόθεση. Αλλά έχετε ν΄ αποκομίσετε πολλά οφέλη από το βιβλίο και για όσο το διαβάζετε θα ταξιδέψετε σε μια μεγάλη περιπέτεια που θα κάνει την καρδιά σας να σκιρτά!!

Εις το επανιδείν
Πάντα με αγάπη για όλες και όλους εσάς που με παρακολουθείτε και με διαβάζετε και με αγάπη για τον πολιτισμό και την τέχνη.💓💕💖💗💙💚💛💜

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ