ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ

 Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένες και αγαπημένοι και μια όμορφη Κυριακή σας εύχομαι από καρδιάς! Στη σημερινή μου στήλη θα σας παρουσιάσω ένα πραγματικά πολύ αξιόλογο βιβλίο, ενός επίσης πολύ αξιόλογου συγγραφέα και ανθρώπου, που όπως θα δείτε και πιο κάτω στο βιογραφικό του είναι πολυτάλαντος και υπερδραστήριος. Και σας μιλώ για το εξαιρετικό, εξαιρετικό βιβλίο "Οι τρεις αποτυχίες" του Νίκου Γιαννακόπουλου, από τις αγαπημένες μου εκδόσεις Ιβίσκος, βιβλίο του 2022.

Ποιος όμως είναι αυτός ο πολυσχιδής συγγραφέας; 

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Μάρκετινγκ και Public Speaking Coach στους theSPEAKERS. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης στο κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως πιστοποιημένος Coach. Η διδακτορική του διατριβή αφορά στη μελέτη της μη λεκτικής επικοινωνίας στη διαδικασία πώλησης και γενικότερα στο μάρκετινγκ, ενώ η διπλωματική του σχετιζόταν με τη γλώσσα του σώματος σε επίπεδο ηγετών. Ο Νίκος πιστεύει στη δύναμη της επικοινωνίας, καθώς και στη σύνδεση των ανθρώπων που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα, αλλά και την ίδια τη ζωή. Το αγαπημένο του απόφθεγμα είναι: «Η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάται τόσο από αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά από το πώς αντιδρούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν» Θα τον βρείτε στο Instagram ως nick_giann

Σε τι αναφέρεται όμως αυτό το τόσο πρωτοποριακό και ρηξικέλευθο βιβλίο;

Αφορά σε τρεις αποτυχίες και πώς η απόρριψη και από τις τρεις μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την αλλαγή, τη βελτίωση και την επιτυχία και εντέλει την ευτυχία.

Και ας γίνω πιο σαφής: 

Μπορεί να βγει κάτι καλό μέσα από την αποτυχία; Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι και βέβαια μπορεί να βγει. Και δεν εννοεί να επιζητάμε αποτυχίες και απορρίψεις. Εάν, όμως, κάποιος μας πει «όχι», σημαίνει ότι προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στη ζωή μας. Αυτό που χρειάζεται να μας ανησυχήσει είναι εάν έχουμε πολύ καιρό να δεχθούμε μια απόρριψη, να αποτύχουμε σε κάτι. Είναι ένα δείγμα ότι δεν προσπαθούμε να εξελιχθούμε και παίζουμε εκ του ασφαλούς.

Στην πρώτη ενότητα του βιβλίου μαθαίνουμε για την επικοινωνία γενικότερα. Πώς να κάνουμε την καλύτερη πρώτη εντύπωση και πόσο τελικά μετράει η πρώτη εντύπωση. Επίσης πώς να διατυπώνουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις και ποιες είναι οι ανοικτές, οι κλειστές, οι απλές και οι σύνθετες ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις. Επιπλέον πληροφορούμαστε πώς να ξεκινάμε μια νέα συζήτηση, πώς να τολμάμε να λέμε τη γνώμη μας και να πείθουμε σε προσωπικό  και επαγγελματικό περιβάλλον. Επιπρόσθετα μαθαίνουμε για την ενεργητική ακρόαση και πώς να ακούμε τον συνομιλητή μας , που είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες της επικοινωνίας. Επίσης ο συγγραφέας κάνει λόγο για τη δύναμη των λέξεων και πώς αυτές έχουν ισχυρότερο αντίκτυπο στη ζωή μας από ό,τι νομίζουμε και για πολλά πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Στη δεύτερη ενότητα ο συγγραφέας ασχολείται με το άκρως σημαντικό θέμα της γλώσσας του σώματος, το οποίο άλλωστε έχει σπουδάσει. Με άλλα λόγια μας πληροφορεί τι είναι η γλώσσα του σώματος, αυτή η μη λεκτική επικοινωνία η οποία μας βοηθά να εκφράσουμε αυτό που θέλουμε ή πολλές φορές φανερώνει κάτι που μπορεί να θέλαμε να δείξουμε ή να αποκρύψουμε. Επιπλέον, μας μιλά για το πώς ο εγκέφαλός μας ελέγχει και κατευθύνει το σώμα μας, μέσω του μετωπιαίου λοβού, που είναι η λογική μας, του μεταιχμιακού συστήματος, που είναι το συναίσθημά μας και του βρεγματικού λοβού, που είναι αποθηκευμένες κατά κύριο λόγο γνώσεις και απόψεις που έχουμε. Επίσης. κάνει λόγο για την γλώσσα του σώματος στην καθημερινότητα, ώστε να έχουμε πιο υγιείς και ποιοτικές σχέσεις και πώς να αναγνωρίσουμε την ύπαρξη ερωτικής έλξης, καθώς γυναίκες και άντρες έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά στη διαδικασία του φλερτ. Ακόμη μας ενημερώνει για τον ζωτικό χώρο ο οποίος είναι σύμφωνα με τον Allan και την Barbara Pease η περιοχή γύρω από τον άνθρωπο, την οποία αντιμετωπίζει σαν δικιά του, σαν προέκταση του σώματός του, όπως επίσης και για διάφορα άλλα ενδιαφέροντα θέματα που άπτονται της γλώσσας του σώματος.

Τέλος, στην τρίτη ενότητα, μπαίνει στα βαθιά, και μας μιλά για τη σχέση με τον εαυτό μας. Πώς για παράδειγμα να δημιουργούμε υγιείς συνήθειες, να καλλιεργήσουμε τις δικές μας ρουτίνες, πώς να σταματήσουμε μία αρνητική συνήθεια και πώς να ακολουθήσουμε μία υγιή και πολλά άλλα γύρω από το θέμα των συνηθειών. Μας μεταλαμπαδεύει το mindset του για το πώς να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή, το λεγόμενο growth mindset και ποια είναι η διαφορά της από την παγιωμένη νοοτροπία, το γνωστό fixed mindset. Ακόμη κάνει λόγο για την ευλογία της ευγνωμοσύνης, γιατί πραγματικά πρόκειται για ευλογία να ακολουθείς αυτή την τόσο καταπληκτική καθημερινή συνήθεια, Επιπλέον μας γνωστοποιεί τον τρόπο να θέσουμε ξεκάθαρους στόχους και προτείνει κάποιους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξή τους. Ακόμη ο συγγραφέας κάνει προτάσεις για μια καλύτερη ζωή, όπως για την επιλογή του συντρόφου και τους ανθρώπους που βάζουμε στη ζωή μας . Επιπλέον μας καθιστά κοινωνούς στο πώς να αξιοποιούμε πλήρως το δυναμικό μας για να φτάσουμε τόσο στην επιτυχία όσο και στην ευτυχία και πολλά πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα που θα ανακαλύψετε αν πάρετε το βιβλίο στα χέρια σας και το μελετήσετε κάτι που σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Το βιβλίο είναι πραγματικά ένας θησαυρός για όποιον αποφασίσει να το πάρει και να εντρυφήσει σ΄αυτό. Είναι χαρούμενο, ενημερωμένο με τις τελευταίες έρευνες και τάσεις σε όλους τους τομείς που πραγματεύεται, αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών που εγώ τουλάχιστον που έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία αυτού του είδους δεν έχω βρει αλλού, είναι πρωτοποριακό και όμορφα, πολύ όμορφα γραμμένο. Καταλαβαίνεις ότι ο συγγραφέας του κατέχει πάρα πολύ καλά το αντικείμενο για το οποίο μας μιλά και πραγματικά μιλά με μεγάλη σοφία . Έχει πολλά να πει. Επίσης  έχει πάρα πολλές ασκήσεις, μα πάρα πολλές σε κάθε κεφάλαιο που μας βοηθούν πολύ να εμπεδώσουμε τα θέματα στα οποία αναφέρεται και να ξεκαθαρίσουμε πολλά μέσα μας και με τον εαυτό μας. Και όπως είπε και ο πολυδιαβασμένος συγγραφέας και ομιλητής Στέφανος Ξενάκης για το βιβλίο και τον συγγραφέα: "Τον Νίκο τον πρωτοάκουσα σε μια ομιλία του που με είχε καθηλώσει. Πιο πολύ, όμως, με καθήλωσε το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με το ώριμο της αντίληψής του και το ακατάπαυστα φιλομαθές του χαρακτήρα του.«Οι Τρεις Αποτυχίες» είναι ένα γνήσιο δημιούργημα του Νίκου. Συμπυκνωμένο, μεστό, βαθύ. Πολυσχιδές και ώριμο. Νεανικό κι όμως σοφό." Θέλετε κι άλλα;

Και σας αφήνω με ένα καταπληκτικό quote από το βιβλίο που σίγουρα το γνωρίζετε αφού το χρησιμοποιούμε πολύ συχνά αλλά δεν γνωρίζετε από πού προέρχεται και ιδού το βρήκα στο βιβλίο και ανήκει στον Βολταίρο:

"Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται"

Ως την επόμενη φορά, έχετε την αγάπη μου και καλή σας ανάγνωση!

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Θεσσαλία της Μαγνησίας, έντυπη και ηλεκτρονική, στις 11/2/2024. Στο πιο κάτω link μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο στην ηλεκτρονική του μορφή:

https://e-thessalia.gr/ena-protoporiako-kai-rixikeleytho-vivlio-oi-treis-apotychies-apo-ton-niko-giannakopoylo/

Επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο με έκπτωση:

https://iviskospublications.gr/product/oi-treis-apotyxies/?wpam_id=23

 

 

 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 5 Π.Μ. ROBIN SHARMA