Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

 Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένες και αγαπημένοι και καλή Κυριακή σας εύχομαι! Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα εξαιρετικό εργαλείο, ένα βιβλίο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε όλοι δωρεάν από το link που σας παραθέτω στο τέλος του άρθρου και πραγματικά αξίζει να το κατεβάσετε όλοι, όσοι τουλάχιστον διαβάζετε την ηλεκτρονική έκδοση της Θεσσαλίας αλλά και όλοι όσοι θα το βρείτε αλλού, όπως στα social media. Γιατί είναι τόσο χρήσιμο, περιεκτικό, αληθινό και υπέροχα, υπέροχα μοναδικό που θα σας καταπλήξει. Και είναι και δωρεάν. Και πραγματικά τις πληροφορίες που περιέχει πληρώνεις πολλά χρήματα για να τις αποκτήσεις. Και σας μιλάω για το βιβλίο του Νίκου Μαυράκη "Η καλύτερη επένδυση" που αναφέρεται σε θέματα χρηματοοικονομικών, επενδύσεων και συναφών θεμάτων και γενικότερα ενός καλύτερου τρόπου διαχείρισης των οικονομικών μας αλλά και της ίδιας μας της ζωής έτσι ώστε κάποια στιγμή να αποκτήσουμε την οικονομική μας ελευθερία και ανεξαρτησία γιατί όπως πολύ σωστά λένε: "Αν δεν είσαι ελεύθερος οικονομικά δεν είσαι απόλυτα ελεύθερος".

Ποιος είναι όμως ο συγγραφέας αυτού του καταπληκτικού βιβλίου; 

 Ο Νίκος Μαυράκης μεγάλωσε στη Ρόδο και σε ηλικία 17 ετών πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για σπουδές. Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου στη Μηχανική Υπολογιστών και MBA στη Διοίκηση Τεχνολογίας από το Stevens Institute of Technology στο Νιου Τζέρσι. Έκτοτε έζησε στην Ουάσιγκτον DC, στην Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι. Καθ'όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Νίκος Μαυράκης έχει εργαστεί τόσο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και για τον ιδιωτικό τομέα, προτού απαλλαγεί οικονομικά από όλη αυτή την κατάσταση εξαιτίας του ότι στράφηκε σ΄αυτό που αποκαλεί «ευφυείς επενδύσεις». Σήμερα απολαμβάνει παθητικό εισόδημα από ακίνητα και επιχειρήσεις.  Είναι επίσης διαπιστευμένος επενδυτής, όπως ορίζεται από την Κεφαλαιαγορά SEC των ΗΠΑ, ως άτομο με καθαρή περιουσία που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο δολάρια, εξαιρουμένης της κύριας κατοικίας του. Παρά τις επιτυχίες του,  αυτοαποκαλείται μαθητής της ζωής και αναζητά συνεχώς καθοδήγηση από άτομα παγκόσμιας κλάσης και εξειδικευμένους επαγγελματίες. Η αποστολή του είναι να βελτιώσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων παρέχοντας τους πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές γνώσεις και πρακτικές μεθόδους για να αρχίσουν να βελτιώνουν τα οικονομικά τους ανεξάρτητα από την ηλικία, την τοποθεσία και τις τρέχουσες συνθήκες τους. Είναι ο ιδρυτής της Ακαδημίας Οικονομική Ανεξαρτησίας, ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες και στρατηγικές για την επίτευξη οικονομικής ανεξαρτησίας . 

 Σε τι αναφέρεται όμως αυτό το πραγματικά καταπληκτικό και χρήσιμο βιβλίο;

Το βιβλίο αυτό είναι το απαύγασμα της εμπειρίας του Νίκου Μαυράκη ο οποίος κατάφερε πριν τα 40 του χρόνια να κατακτήσει την οικονομική του ελευθερία και ανεξαρτησία με τους κατάλληλους χειρισμούς στα οικονομικά του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο ίδιος στο βιβλίο του: "40 χρόνια σε ένα φύλλο χαρτί". Από την ηλιόλουστη Ρόδο από όπου έφυγε παιδάκι ακόμη για σπουδές στην Αμερική μέχρι τα μεταπτυχιακά του και την πρώτη του εργασία στο Υπουργείο Άμυνας του ΗΠΑ και τη δημιουργία από τον ίδιο μιας τεχνολογίας για τρισδιάστατα ψηφιακά εγχειρίδια που χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι ένας σπουδαίος δρόμος. Όμως, ο Νίκος Μαυράκης δεν έμεινε μόνο εκεί. Έκανε και πολλά άλλα πράγματα που τον οδήγησαν στην οικονομική ελευθερία και τα οποία περιγράφει εκτενώς στο βιβλίο. Οι "ευφυείς επενδύσεις", τα εργαλεία που χρησιμοποίησε, όπως το  coaching και το mentoring, η αλλαγή στον τρόπο ζωής αλλά πολύ-πολύ περισσότερο η αλλαγή στον τρόπο σκέψης, το περίφημο mindset για το οποίο μιλάνε όλοι σήμερα, είναι κυρίως αυτά που τον οδήγησαν σ΄αυτό που είναι: ένας οικονομικά ελεύθερος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που μπορεί να εργάζεται από όπου θέλει και όταν θέλει, να ζει όπου θέλει, να κάνει τις ελεύθερες επιλογές που αγαπά ο ίδιος αλλά πάνω από όλα να είναι απόλυτα ελεύθερος να ζήσει τη ζωή που ο ίδιος επιθυμεί.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται στρατηγικές για να κατακτήσει κάποιος την οικονομική του ελευθερία και να γίνει ένας πραγματικά και ουσιαστικά ελεύθερος άνθρωπος. Παρατίθενται πιο κάτω ορισμένες από αυτές:

Διαδικασία Οικονομικής Ανεξαρτησίας:

1. Αυξάνω το εισόδημα μου: Δεν είναι ύψιστης σημασίας το πόσο
μεγάλο είναι το εισόδημά μας, αλλά το τι κάνουμε με αυτό. Εν πάση
περιπτώσει, με μεγαλύτερο εισόδημα επιταχύνουμε τη διαδικασία. Σ'
αυτό το σημείο, ο πιο πολύς κόσμος απογοητεύεται, γιατί πολύ απλά
δεν έχει καταλάβει πόσο εύκολο είναι να αυξήσει το εισόδημά του με μη-συμβατικούς τρόπους. Προσωπικά ο Νίκος Μαυράκης έχει βοηθήσει πολλούς να αυξήσουν το εισόδημά τους με αυτούς τους τρόπους.

2. Πληρώνω τον εαυτό μου (τουλάχιστον) 40%: Για να πούμε ότι
κάποιος είναι σε καλό δρόμο προς την οικονομική του ανεξαρτησία πρέπει  να μπορεί να αποταμιεύει το 40% του συνολικού του
εισοδήματος. Δηλαδή: Αν έχω 1.000 ευρώ μισθό, θα πρέπει να μου
περισσεύουν 400 ευρώ αφού πληρώσω όλες μου τις υποχρεώσεις.
Επειδή είναι κατανοητό  ότι αυτό δεν είναι εύκολο την σημερινή εποχή, η μόνη άλλη επιλογή, αφού κόψω όλα τα περιττά έξοδα, είναι να βρω τρόπους να ανεβάσω το εισόδημα μου.

3. Προστατεύω και αυξάνω το κεφάλαιό μου: Το τρίτο βήμα είναι
να προστατεύσω το κεφάλαιο μου, να μην το χάσω δηλαδή από
κακοδιαχείριση, αλλά ταυτόχρονα να το αυξήσω. Αυτό επιτυγχάνεται αφότου αποκτήσω την βασική γνώση γύρω από τις επενδύσεις, έτσι ώστε να μην χάνει το κεφάλαιο μου αγοραστική αξία από τον πληθωρισμό αλλά και να πολλαπλασιάζεται μέσα από τις επενδύσεις με ελεγχόμενο ρίσκο. Εδώ πρέπει να τονιστεί, αυστηρά, ότι δεν επενδύω σε τίποτε μέχρι να έχω απόλυτη σιγουριά ότι δεν θα χάσω χρήματα.

4. Αποκτώ περιουσιακά στοιχεία που παράγουν εισόδημα: Αφού
αποκτήσω την εξειδικευμένη γνώση και το ανάλογο κεφάλαιο, είμαι
έτοιμος να αποκτήσω περιουσιακά στοιχεία που παράγουν εισόδημα. Στην συνέχεια στο βιβλίο εξηγείται η μόχλευση μέσω δανείων, οπότε ας μην θεωρήσουμε ότι μόνο με ένα υπέρογκο ποσό μπορούμε να τα αποκτήσουμε.

5. Παράγω παθητικό εισόδημα: Με την απόκτηση ορισμένων
περιουσιακών στοιχείων και με την βοήθεια κάποιων συστημάτων που μου επιτρέπουν να προστατεύσω τον ελεύθερο χρόνο μου, μπορώ τώρα να παράγω αληθινό παθητικό εισόδημα. Ιδανικά, παθητικό εισόδημα που ανεβαίνει παράλληλα με τον πληθωρισμό. Κάποια στιγμή, αυτό το εισόδημα θα μου επιτρέψει να έχω την οικονομική μου ανεξαρτησία.

Το βιβλίο δεν αναφέρεται μόνο σε στρατηγικές για να αποκτήσουμε περισσότερα εισοδήματα και να γίνουμε οικονομικά ελεύθεροι τελικά, αλλά αναφέρεται και στο πώς να επενδύσουμε στον εαυτό μας, στην εργασία μας, στο κατάλληλο περιβάλλον, στον σωστό coach, στους σωστούς μέντορες, έτσι ώστε μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να εξελιχθούμε και ως άνθρωποι και ως προσωπικότητες. Στο σύνολό του το βιβλίο είναι πραγματικά ένας θησαυρός για όσους το κατεβάσουν από το link που σας παραθέτω στο τέλος του άρθρου και το διαβάσουν, καθώς οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σ΄αυτό είναι μοναδικές, ξεχωριστές και πολύτιμες. Και επειδή γνωρίζω τον Νίκο Μαυράκη προσωπικά, σας λέω ότι είναι ένα φωτεινό παράδειγμα των όσων  αναφέρει στο βιβλίο του, καθώς είναι ένας πολύ ευγενικός, πολύ γλυκός, πολύ προσιτός  άνθρωπος, καταπληκτικός και πολύ υποστηρικτικός στις σχέσεις του, θαυμάσιος επαγγελματίας ο οποίος έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να εκπληρώσει τα όνειρά του, μέσω των σεμιναρίων του που γίνονται ανάρπαστα αλλά και προσωπικά ο ίδιος.

Και θα σας αφήσω με ένα εξαιρετικό quote που περιέχεται στο βιβλίο και εμένα με έχει βοηθήσει πολύ:

«Ο χρόνος και τα χρήματα που έχω είναι ανάλογος με τον
χρόνο και τα χρήματα που επενδύω στον ίδιο μου τον εαυτό».

Ως την επόμενη φορά, έχετε την αγάπη μου και καλή σας ανάγνωση!

Στο πιο κάτω link μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το βιβλίο του Νίκου Μαυράκη " Η καλύτερη επένδυση":

 https://nikolaosmavrakis.com/book

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Θεσσαλία της Μαγνησίας, έντυπη και ηλεκτρονική, στις 12/11/2023.

Στο πιο κάτω link μπορείτε να διαβάσετε την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας:

https://e-thessalia.gr/i-kalyteri-ependysi-toy-nikoy-mayraki/?fbclid=IwAR0c41n-f4_0DTr0VCx8SnTHt-SfNdnOYSW4L7B7uDOLpC4YAmthpIw6ttI


 

  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 5 Π.Μ. ROBIN SHARMA