ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ.

Αγαπημένοι φίλοι και αγαπημένες φίλες καλημέρα σας! Επέστρεψα δριμύτερη μετά από διακοπές αλλά και διάβασμα κάποιων εξαιρετικών βιβλίων  που θα σας παρουσιάσω εν ευθέτω χρόνω. Κατ΄αρχάς να ξεκινήσω από ένα μοναδικό στο είδος του βιβλίο, από έναν μοναδικό στο είδος του συγγραφέα. Και μιλάω για το βιβλίο "Δεύτερη ευκαιρία για τα χρήματά σας, τη ζωή σας, τον κόσμο μας" από τον συγγραφέα Ρόμπερτ Κιγιοσάκι ( Robert Kiyosaki) από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος του 2018. Το βιβλίο είναι ένα σπάνιο βιβλίο για τα χρηματοοικονομικά, για τις επενδύσεις, για το πώς παίζεται πραγματικά το παιχνίδι του χρήματος και το πώς θα βρεις και θα κάνεις στη ζωή σου αυτό που αγαπάς πραγματικά και για το οποίο είσαι προορισμένος να κάνεις ανάλογα με τα ταλέντα σου και τα χαρίσματά σου. Δεν είναι ένα εύκολο βιβλίο αλλά είναι ένα βιβλίο περιπετειώδες που όσοι αποφασίσετε να το διαβάσετε θα σας ενθουσιάσει και θα σας ανοίξει τα μάτια. Ακόμα κι αν δεν κάνετε όλα όσα λέει, πιστεύω ότι είναι ένα βιβλίο που όλοι πρέπει να διαβάσουμε! Πιστέψτε με!

O Ρόμπερτ Τόρου Κιγιοσάκι (Robert Toru Kiyosaki, 8 Απριλίου 1947) είναι Αμερικανός επενδυτής, επιχειρηματίας, συγγραφέας, οικονομολόγος και οικονομικός σχολιαστής. Έχει γράψει μια σειρά από βιβλία "Πλούσιος μπαμπάς, φτωχός μπαμπάς" και έχει δημιουργήσει πολλά κείμενα και βίντεο στη σειρά "Πλούσιος μπαμπάς". Έχει γράψει πάνω από δεκαπέντε βιβλία, τα οποία ξεπερνούν τα 26 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τρία από τα βιβλία του, το "Πλούσιος μπαμπάς, φτωχός μπαμπάς", το "Πλούσιος μπαμπάς, κουαρτέτο του πλούτου" και "Ο οδηγός επενδύσεων του πλούσιου μπαμπά", ήταν νούμερο ένα σε πωλήσεις (10 best-seller) ταυτόχρονα στο The Wall Street Journal, USA Today και στους New Yorks Times.  Έχει δημιουργήσει τρία επιτραπέζια "Cashflow" και ηλεκτρονικά παιχνίδια για μεγάλους και μικρούς και έχει μια σειρά από CD και δίσκους με τον τίτλο "Πλούσιος μπαμπάς".

Ως συνήγορος χρηματοοικονομικών γνώσεων, ο Κιγιοσάκι είναι υποστηρικτής της επιχειρηματικότητας, της επιχειρηματικής γνώσης, των επενδύσεων και της χρηματοοικονομικής ορολογίας που θα έπρεπε να διδάσκονται σε σχολεία σε ολόκληρο τον κόσμο.. Επίσης διαχειρίζεται το δικό του blog, είναι οικοδεσπότης στο δικό του youtube channel, το οποίο ονομάζεται The Rich Dad Channel, και σε ραδιοφωνική εκπομπή που έχει τον τίτλο Rich Dad Radio Show και διατηρεί δική του στήλη στο Yahoo Finance , όπου γράφει τις δικές του επιχειρηματικές προσπάθειες και τη δική του προοπτική σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, τις επενδύσεις, τις επιχειρήσεις, τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τη διαχείριση των χρημάτων.

Ο Ρόμπερτ Κιγιοσάκι θεωρείται εμβληματικός ως οραματιστής που έχει το χάρισμα να απλοποιεί σύνθετες έννοιες - ιδέες σχετικά με το χρήμα, τις επενδύσεις, τα χρηματοοικονομικά και την οικονομία -  και να μοιράζεται με τον κόσμο το προσωπικό του ταξίδι προς την οικονομική ελευθερία, με τρόπους που έχουν απήχηση σε ακροατές όλων των ηλικιών και υποβάθρων. Οι βασικές αρχές και τα μηνύματά του - όπως "το σπίτι σας δεν αποτελεί στοιχείο ενεργητικού", "να επενδύετε αποβλέποντας σε ταμειακές ροές" και οι "αποταμιευτές είναι ζημιωμένοι" - έχουν πυροδοτήσει καταιγισμό κριτικής και χλευασμού, αλλά επιβεβαιώθηκαν από τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομική σκηνή την τελευταία δεκαετία κατά τρόπους ανησυχητικούς και προφητικούς.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Δρ. Ρίτσαρντ Μπάκμινστερ  Φούλερ (Richard Buckminster Fuller, 1895-1983). Και αναφέρω εδώ την αφιέρωση, γιατί σε όλο το βιβλίο γίνεται εκτενέστατη αναφορά στον Δρ. Φούλερ ή Μπάκι Φούλερ όπως τον ονομάζει ο συγγραφέας. Ο Δρ. Φούλερ είναι ένας άνθρωπος που είναι σχεδόν αδύνατο να περιγραφεί ή να ενταχθεί σε μία κατηγορία. Αναφέρεται ως μελλοντολόγος, εφευρέτης, δάσκαλος, φιλόσοφος και αρχιτέκτονας. Δύο φορές έγινε δεκτός στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και δύο φορές του ζητήθηκε να φύγει.

΄Εχει πολυάριθμους διδακτορικούς τίτλους , διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ, βραβεία και τιμητικές διακρίσεις συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Μεταλλίου από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων και του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας από τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Ο Μπάκι Φούλερ αναγνωρίζεται περισσότερο για το έργο του στον Γεωδαιτικό Θόλο, μία δομική κατασκευή που χρησιμοποιείται σήμερα σ΄όλο τον κόσμο. Το θεματικό πάρκο ΄Επκοτ Σέντερ ( Epcot Center)  της Disney διαθέτει ένα τέτοιο θόλο. Ο Φούλερ θεωρήθηκε ο πρώτος μελλοντολόγος, ένας άνθρωπος που μετέτρεψε την πρόβλεψη του μέλλοντος σε επιστήμη. Πολλές από τις προβλέψεις του έχουν ήδη επαληθευτεί, ενώ πολλές άλλες επαληθεύονται σήμερα.

Περισσότερο αγαπητός για την ανθρωπιά του, ο Δρ Φούλερ συχνά αποκαλούνταν "η φιλική διάνοια του πλανήτη" και "παππούς του μέλλοντος". Το 1982 ο Τζον Ντένβερ συνέθεσε και ηχογράφησε το τραγούδι "Τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος" ( What one man can do) που ήταν αφιερωμένο στον Φούλερ.

"Καλούμαστε να είμαστε οι αρχιτέκτονες του μέλλοντος, όχι τα θύματά του"

Ρ. Μπάκμινστερ Φούλερ

Υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις που ο συγγραφέας θα ήθελε ο καθένας μας να θέσει στον εαυτό του:

-Αν συνθέσω τα κομμάτια της εικόνας του παρελθόντος μου, που πηγαίνει το μέλλον μου;

-' Οταν ήμουν παιδί, ποια ερωτήματα ήθελα ν΄απαντηθούν;

-Τι βλέπω ότι πρέπει να γίνει και κανείς άλλος δεν κάνει;

Αυτή είναι μία πολύ σημαντική ερώτηση. Γιατί αν κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει, χωρίς κανείς να μας πει πώς να το κάνουμε, θ΄αναδειχθεί η πνευματική μας ευφυϊα.

-Για ποιον καλό σκοπό είμαι πρόθυμος/η να κρατάω τη δίψα και την τρέλα μου;

-Πόσο καλό κάνει το έργο μου στον κόσμο; 

Επίσης υπάρχουν μερικές ιδέες που μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας, καθώς σκεφτόμαστε για τη δεύτερη ευκαιρία μας και τι μπορεί να σημαίνει για τη ζωή μας, το πνεύμα μας, την οικογένειά μας και το μέλλον μας:

-Αντί ν΄αναζητάμε μια δουλειά, ας αναζητάμε προβλήματα που χρειάζονται επίλυση.

-Αντί να εργαζόμαστε σκληρά για τα χρήματα, ας εργαστούμε σκληρά για να εξυπηρετήσουμε περισσότερους ανθρώπους.

-Αντί να ζητάμε βοήθεια από το Θεό, ας βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε το Θεό.

Ο συγγραφέας αναφέρει στο βιβλίο του πως η αληθινή εκπαίδευση είναι η πνευματική μας επιθυμία να γνωρίσουμε την αλήθεια και πως η  οικονομική εκπαίδευση είναι απαραίτητη. 'Αλλωστε ο ίδιος ο Φούλερ αναφέρει:

"Η εκπαίδευση βάσει επιλογής, με τη θαυμάσια ψυχολογία που παροτρύνει την επιθυμία για αλήθεια, θα κάνει τη ζωή πολύ πιο καθαρή και ευτυχισμένη, περισσότερο ρυθμική και καλλιτεχνική"

Και σας αφήνω μ΄αυτό:

"Μην αμφιβάλλετε ποτέ ότι μια μικρή ομάδα σκεπτόμενων και αφοσιωμένων ανθρώπων, μπορεί ν΄αλλάξει τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, είναι οι μόνοι που το έχουν κάνει ποτέ".  

 Ρ. Μπάκμινστερ Φούλερ*

*Το άρθρο αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα Θεσσαλία της Κυριακής 13/9/2020



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 5 Π.Μ. ROBIN SHARMA