Αγαπημένοι μου και αγαπημένες μου καλησπέρα και καλή Κυριακή σας εύχομαι!!!

Σήμερα όπως θα δείτε στο παρακάτω κείμενο σας έχω κάτι μοναδικό και ξεχωριστό, κάτι πολύ ιδιαίτερο που μας αφορά όλους, αφορά στην κοινωνία μας και στον πολιτισμό μας και στον καθένα ξεχωριστά. Μια νέα πρωτοβουλία κάποιων ανθρώπων που πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη διαβάσετε και γιατί όχι να την υποστηρίξετε. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο και ίσως σας δώσει τη δυνατότητα να βοηθήσετε ανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη. Και έτσι κατ΄επέκταση να βοηθήσετε τον ίδιο σας τον εαυτό . Γιατί κύκλο κάνει το καλό και γυρίζει πάλι σε μας. Ας αφήσουμε λίγο τα βιβλία, τις λογοτεχνικές βραδιές, τις εκθέσεις ζωγραφικής κι ας επικεντρωθούμε σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Αξίζει.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Social Hackers Academy — Greek Press Release

PRESS KIT PHOTOS. Click Here.
Επισκεφτείτε την crowdfunding καμπάνια μας 
εδώ.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Οι σημερινοί πρόσφυγες και άνεργοι, οι αυριανοί προγραμματιστές: Γίνε μέρος της λύσης.

Παρέχουμε σε ευάλωτες ομάδες μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στον τομέα του προγραμματισμού και της επιχειρηματικότητας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να βρουν απασχόληση και ανεξαρτησία.

Αυτή είναι η Ακαδημία των Social Hackers.

Τι πρόβλημα προσπαθούμε να επιλύσουμε;
 Σήμερα υπάρχουν 61.000 πρόσφυγες που έχουν κολλήσει στην Ελλάδα. Λόγω της οικονομικής κρίσης, η χώρα είναι από τις λιγότερο προετοιμασμένες στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσει αυτήν την εισροή ανθρώπων. Επί του παρόντος, οι κατοικίες, τα τρόφιμα, το νερό και άλλες υπηρεσίες πληρώνονται σε μεγάλο βαθμό από κυβερνητικούς οργανισμούς και ΜΚΟ. Αλλά πολύ λίγα χρήματα επενδύονται σε βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα όπως η επίσημη εκπαίδευση και η κατάρτιση δεξιοτήτων. Ταυτοχρόνως υπάρχουν 100.000 άνεργοι απόφοιτοι θετικών σχολών οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε εργασία.

Το σκεπτικό και οι δράσεις μας για να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος.
 Ζούμε στην Ελλάδα και είμαστε προγραμματιστές. Οι προγραμματιστές έχουν ένα πνεύμα επίλυσης προβλημάτων που τελικά λειτουργεί. Έτσι, η ιδέα για την αντιμετώπιση της κρίσης ήταν:

  • Μη τους δίνεις ψάρια αλλά δίδαξε τους πώς να ψαρεύουν: το φαγητό, το ποτό, η ζεστασιά ενός σπιτιού ή των ρούχων δεν θα σταματήσει να υπάρχει ως ανάγκη για πρόσφυγες. Βρίσκονται σε μια ξένη χώρα χωρίς μέσα για να ενταχθούν, εκτός αν κάποιος παρέχει στους ανθρώπους αυτούς τις απαραίτητες δεξιότητες για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους: στοχεύουμε να τους διδάξουμε κάτι χρήσιμο για να αποκτήσουμε αξιοπρεπή εργασία, να αποκτήσουμε αξιοπρεπή μισθό και να αγοράσουμε με ακρίβεια τι χρειάζονται όλα από μόνα τους.
  • Υπενθυμίστε το χάσμα των δεξιοτήτων: Υπάρχει περισσότερη ζήτηση για εργασία υψηλής ειδίκευσης από ό, τι υπάρχει η προσφορά εργαζομένων με αυτές τις δεξιότητες. Οι προγραμματιστές Ιστού και οι προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, έτσι πιστεύαμε ότι υπάρχει ένας τρόπος να γεφυρωθεί αυτό το κενό.
  • Διδάξτε τους πώς να κωδικοποιήσουν: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει εκπληκτικό ταλέντο στους προσφυγικούς κύκλους (μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, δικηγόροι, …) γιατί να μην υπάρχει ταλέντο για τους προγραμματιστές ιστού; Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τους εντοπίσουμε, να τους διδάξουμε τις δεξιότητες μηχανικής λογισμικού και …
  • Εξασφαλίστε μια θέση εργασίας: Οι προγραμματιστές και οι προγραμματιστές ιστού είναι από τις κορυφαίες θέσεις εργασίας των εταιριών σε όλο τον κόσμο. Οι εργοδότες τους αγαπούν, οι πολυεθνικές τους αγαπούν και μια μεσαίου μεγέθους ελληνική εταιρεία θα μπορούσε κυριολεκτικά να τους ζητήσει. Θα μπορούσαμε να πάρουμε σίγουρα δουλειές για τους μαθητές μας αν προσπαθήσαμε. Και το κάναμε. Και δούλεψε: μια ντουζίνα τεχνολογικών εταιρειών στην Αθήνα περιμένουν τώρα τους πρώτους αποφοίτους μας.

Η πορεία μας μέχρι σήμερα:
 Το πρώτο μας μάθημα προγραμματισμού ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 με την οικονομική στήριξη τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες μας παρείχαν ιδιωτικό κεφάλαιο αρκετό προκειμένου να καλύψουμε τα αρχικά έξοδα λειτουργίας. Από τότε έχουν ξεκινήσει 2 ακόμα τμήματα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άλλα 2 τμήματα σε διάστημα 2.5 μηνών.

Στηρίζοντας τον σκοπό μας βοηθάτε:

  • 70 άτομα να κατοχυρώσουν μια εργασία, με μεγάλες δυνατότητες
  • 280 άτομα να λάβουν τις βασικές γνώσεις στον χειρισμό Η/Υ
  • 84 μαθητές να συμμετάσχουν στην εκμάθηση Wordpress
  • Μπορείτε να βρείτε τη (μελλοντική) αναφορά του κοινωνικού μας αντικτύπου εδώ.
  • Γνωρίστε τους Ήρωες μας, ή αλλιώς τους μαθητές μας
  • Arthur
  • Zohir
  • Arash
  • Henok
  • Abdul
  • Ermis
Γιατί χρειαζόμαστε την στήριξή σας;
 
Λανσάρουμε μια καμπάνια χρηματοδότησης για να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του προγράμματός μας για την επόμενη χρονιά. Επιτυγχάνοντας τον στόχο της καμπάνιας μας, θα έχουμε την δυνατότητα να τρέξουμε 5 τμήματα μαθημάτων προγραμματισμού, 20 μαθήματα χρήσης Η/Υ και 6 μαθήματα Wordpress. Αναμένουμε 56 άτομα να εργαστούν ως προγραμματιστές λογισμικού σε εταιρείες, ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Ο στόχος μας: 12 μήνες of runway. Πιο συγκεκριμένα: 29.928 Ευρώ + 7.9% Κόστος διατήρησης της πλατφόρμας για την καμπάνια = 32.292 Ευρώ
Μπορείτε να δείτε λεπτομερώς τις οικονομικές μας προβλέψεις εδώ.
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε προς το παρόν κάποια δωρεά, μπορείτε να μοιραστείτε την σελίδα της καμπάνιας μας στους κοντινούς σας φίλους μέσω email ή social media. Κατά μέσο όρο, κάθε share που γίνεται ισούται με 18 δωρεές στο μέλλον. Βοηθείστε μας να αυξήσουμε την απήχηση μας τώρα, κάνοντας share στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 5 Π.Μ. ROBIN SHARMA