Μαθήματα ευτυχίας Γκρέτσεν Ρούμπιν



Καλημέρα σας και Καλό Φθινόπωρο!

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα σας μιλήσω για ευτυχία. Και πιο συγκεκριμένα για "Μαθήματα ευτυχίας". ΄Ετσι λέγεται το βιβλίο της Γκρέτσεν Ρούμπιν από τις εκδόσεις Πατάκη. Σας έχω ξαναμιλήσει γι΄αυτό το βιβλίο αλλά τώρα θα κάνω εκτενέστερη αναφορά.
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιφοίτηση, που ήρθε στην Γκρέτσεν Ρούμπιν ένα βροχερό απόγευμα, στο πιο απίθανο μέρος: μέσα στο λεωφορείο. "Οι μέρες είναι μεγάλες αλλά τα χρόνια είναι μικρά" συνειδητοποίησε. "Ο χρόνος περνά κι εγώ δεν εστιάζω αρκετά σε όσα έχουν πραγματικά σημασία". Εκείνη τη χρονιά αποφάσισε να αφιερώσει μια ολόκληρη χρονιά στο σχέδιο της ευτυχίας της.
Το "Μαθήματα ευτυχίας" είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, όπου η Ρούμπιν καταγράφει τις προσπάθειες της και τις περιπέτειες της στο να γίνει πιο ευτυχισμένη μέσα σε δώδεκα μήνες. Μη μπορώντας ν΄ αλλάξει πόλη και γενικά τον τρόπο ζωής της ριζικά αλλά και μη θέλοντας προσπάθησε να βελτιώσει την ήδη υπάρχουσα ζωή της. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε μια ομάδα "αποφάσεων", όπως πάψε να γκρινιάζεις, δίνε αποδείξεις της αγάπης σου, να είσαι γενναιόδωρος, κάνε τρεις φίλους, αφέσου σε μια μετρημένη σπατάλη, κράτα ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, ξέχνα τα αποτελέσματα και πολλά άλλα. Βυθίστηκε σε αρχές που είχαν διατυπώσει κάθε λογής ειδικοί - από τον Επίκουρο και τον Αριστοτέλη ως την ΄Οπρα και τον Δαλάι Λάμα - για να δει τι ταίριαζε σε εκείνη και τι όχι.
Το βιβλίο είναι συναρπαστικό, καλογραμμένο, ενδιαφέρον, σε κρατάει σε εγρήγορση και δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου παρά μόνο αφού το τελειώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν Νο1 μπεστ σέλερ των New York Times.
Στο τέλος μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο ευτυχίας στον ιστότοπο
www.happinessprojecttoolbox.com

Καλή σας ανάγνωση!
Να αγαπάτε τα βιβλία και να τους συμπεριφέρεστε όμορφα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΕΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ, ΕΡΩΤΕΣ

ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ 5 Π.Μ. ROBIN SHARMA